Jagtenberg en Cudogham in de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is in 2023 extra speciaal voor Gottmer. Maar liefst twee auteurs uit ons fonds kregen van de CPNB de eervolle opdracht om hun steentje bij te dragen aan de leukste week van het jaar.

Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg maakte het Prentenboek van de Kinderboekenweek. En de grote promotor achter Anansi de spin voor kleuters, Iven Cudogham, schreef de tekst voor het lied van de Kinderboekenweek. We zullen Yvonne en Iven veel tegenkomen in de Kinderboekenweek. In boekhandels en bibliotheken, op scholen en events en natuurlijk online.

Yvonne Jagtenberg

Mijn huis is jouw huis – het Prentenboek van de Kinderboekenweek – is een lief verhaal over de moeder van Pats die in een klein huisje woont, maar een groot hart heeft. Iedereen is welkom om bij haar te komen wonen. Het huisje raakt alsmaar voller en voller. Hoe loopt dat af? Benieuwd naar meer over Yvonne, lees dan hier een interview.

Een overzicht van alle boeken van Yvonne Jagtenberg bij Gottmer vind je hier.

Op tournee

Hieronder het overzicht van de openbare events waar Yvonne te gast is:

4 oktober
15.30 uur – Première van de theatervoorstelling ‘Mijn huis is jouw huis’ in de Bibliotheek Neude te Utrecht. Yvonne zal na afloop van de voorstelling signeren. Kaarten zijn hier te reserveren.

7 oktober
12.00 uur – Voorlezen, tekenen en signeren in boekhandel Broese te Utrecht. Je kunt je hier aanmelden.
16.00 uur – Voorlezen, tekenen en signeren in boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen. Je kunt je hier aanmelden.

8 oktober
10.30 uur – Masterclass illustreren in het Kinderboekenmuseum te Den Haag. Kaarten zijn hier te reserveren. Vanaf 4 oktober zijn ook de originele illustraties van Mijn huis is jouw huis te zien in het museum.
14.00 uur – Voorlezen en signeren in boekhandel Paagman te Delft. Je kunt je hier aanmelden.

11 oktober
15.00 – Voorlezen, tekenen en signeren in boekhandel Van Someren & Ten Bosch te Zutphen. Kaarten zijn hier te reserveren.

14 oktober
13.00 – Workshops en signeren op het Kinderboekenfestival TimBoekToe te Assen. Kaarten zijn hier te reserveren.

15 oktober
13.00 uur – Tekenworkshops in CODA te Apeldoorn. Kaarten zijn hier te reserveren.

Iven Cudogham

Iven Cudogham heeft met veel plezier de tekst van het Kinderboekenweek-lied geschreven. Het lied – gezongen door Kinderen voor Kinderen – zal te beluisteren en te zien zijn op YouTube en streamingdiensten zoals Spotify en in de tv-programma’s Een huis vol op NPO1 en ZAPP op NPO3. Benieuwd naar meer over Iven, lees dan hier een interview.

Een overzicht van alle boeken van Iven Cudogham bij Gottmer vind je hier.

Op tournee

Hieronder het overzicht van de openbare events waar Iven te gast is:

7 oktober
10.00 uur – Kinderboekenweek-ontbijt in boekhandel Daan Nijman te Roden. Iven vertelt over zijn werk, signeert zijn boeken en je kunt met hem op de foto.
14.30 uur – Voorlezen en signeren in boekhandel Van der Velde in de Broeren te Zwolle.

8 oktober
10.30 – Voorlezen en knutselen in Bibliotheek Aan de Vliet te Rijswijk. Je kunt je hier aanmelden.
15.00 – Voorlezen en knutselen tijdens Anansi’s voorleesfeest in de Bibliotheek Rotterdam. Gratis voor leden, voor niet-leden zijn de kaarten hier te bestellen.

11 oktober
15.00 uur – Meet & greet en signeren in CODA te Apeldoorn. Kaarten zijn hier te bestellen.

14 oktober
15.00 – Voorlezen, daarna zingen en dansen op het Kinderen voor Kinderen-lied van de Kinderboekenweek in Bibliotheek Zuid-Kennemerland te Haarlem. Je kunt je hier aanmelden.