Muizenhuis Sam en Julia in de bioscoop

Het Muizenhuis – Sam en Julia vanaf 24 april in de bioscoop

Karina Schaapmans Muizenhuis gaat van boek, naar winkel, naar het witte doek: vanaf 24 april is ‘Het Muizenhuis – Sam en Julia’ te zien in Nederlandse bioscopen!

Karina Schaapmans geliefde kinderboekenserie ‘Het Muizenhuis’ heeft de harten van jong en oud over de hele wereld veroverd. Wat begon met een paar kartonnen dozen in de woonkamer van Karina Schaapman in Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen dat nu zijn weg vindt naar het witte doek. Vanaf 24 april kunnen fans door heel Nederland genieten van Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop. Het is een unieke kans om samen met hun favoriete muizenavonturiers mee te reizen door kleurrijke en gedetailleerde decors.

De 60 minuten durende film bestaat uit een compilatie van acht afleveringen waarvan zes verhalen nog niet eerder vertoond zijn. De verhalen gaan over de muizen Sam en Julia die in het Muizenhuis wonen en daar elke dag weer nieuwe avonturen beleven. Op de website sam-julia.com kun je vinden op welke Nederlandse bioscopen de film draait.

Trailer

Over de film

Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop is een compilatie van acht afleveringen waarvan 6 afleveringen nooit eerder vertoond zijn. De muizen Sam en Julia beleven spannende avonturen binnen de wereld van Het Muizenhuis. Ze ontrafelen eilandgeheimen, leren magische goocheltrucs en ontdekken verborgen mysteries. Ze zien zelfs hoe een regenboog ontstaat, gaan sterrenkijken en leren leuke danspasjes! Tussen al deze geweldige belevenissen leren Sam en Julia waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid. Ze versterken hun band en maken prachtige herinneringen samen.

Over Karina Schaapman

Karina Schaapman is een politica, schrijfster, kunstenaar en bedenker van het Muizenhuis. Met haar liefde voor detail creëert ze prachtige werelden waarin jong en oud zich kunnen verliezen. Het Muizenhuis heeft jaren in de bibliotheek van Amsterdam gestaan en is de inspiratiebron van de kinderboeken en alle verhalen. Nu is het Muizenhuizen te bewonderen in de (museum)winkel op het Muntplein. Dit trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld.

Op 13 maart 2024 was Karina te gast bij het programma Op 1. Hier vertelde ze over het internationale succes van Het Muizenhuis en hoe het allemaal begon. Bekijk hier het gesprek:

Meer lezen?

Hier vind je een overzicht van alle boeken van Het Muizenhuis - Sam en Julia!
Bekijk boeken

Meer informatie over verwelkoming van de boeken van Het Muizenhuis bij uitgeverij Gottmer vind je hier.