Gottmer Uitgevers Groep is nieuwe uitgever van Het Muizenhuis

1 oktober 2023

De succesvolle Nederlandstalige boeken van Het Muizenhuis worden per 1 oktober a.s. uitgegeven door Gottmer Uitgevers Groep. Deze stap is voor Het Muizenhuis een belangrijk onderdeel van een stevige groeistrategie die het bedrijf achter het merk heeft ingezet.

‘De laatste jaren heeft Het Muizenhuis een enorme ontwikkeling doorgemaakt,’ vertelt Ian Schaapman, Managing Director van The Mouse Mansion Company. ‘Onze focus ligt op de uitbreiding van het merk, onder andere door een bijpassend assortiment producten op de markt te brengen waarmee we fans helpen om zelf hun eigen Muizenhuis te bouwen.

Afgelopen zomer opende Het Muizenhuis een mini-museum in een 5 verdiepingen tellend pand aan het Muntplein in Amsterdam. Daarnaast is de internationale uitrol van Het Muizenhuis in volle gang met distributiepartners in onder andere België, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Amerika.

‘Met de grote groei van het merk de afgelopen jaren en de diverse initiatieven die de komende tijd nog worden uitgerold, zijn we ervan overtuigd dat Het Muizenhuis een veelbelovende toekomst tegemoet gaat waarbij nog meer kinderen kennis kunnen maken met de muizen Sam & Julia,’ aldus Carine van Wijk, uitgeefdirecteur van Gottmer Uitgevers Groep. ‘We werken aan een ambitieus uitgeefprogramma.’

Voor Gottmer Uitgevers Groep past de verwelkoming van de boekenserie van Het Muizenhuis in de strategie om succesvol aan sterke kindermerken te bouwen. Zo investeerde de uitgeverij onlangs ook al groots in de eerste bioscoopfilm van het bekende character Dikkie Dik die in de zomer van 2024 wordt uitgebracht.

De afgelopen 12 jaar zijn de boeken van Het Muizenhuis altijd met passie en aandacht door Uitgeverij Rubinstein uitgegeven. In goede harmonie heeft Rubinstein alle boekrechten nu overgedragen aan The Mouse Mansion Company, die op haar beurt de Nederlandse uitgeefrechten nu onderbrengt bij Gottmer Uitgevers Groep.

Het Muizenhuis

Het Muizenhuis werd 15 jaar geleden gecreëerd door Karina Schaapman en is gebaseerd op haar bijzondere levensverhaal. Deze unieke wereld, met honderden bouwwerken vol huizen, winkels, straten en buitenruimtes op muizenmaat, is helemaal met de hand gemaakt van afvalmateriaal en vintage elementen. De missie van Karina heeft hiermee vorm gekregen: het creëren van een gemeenschap waarin kinderen veilig op avontuur kunnen gaan en leren dat het altijd mogelijk is om van niets iets te maken.