Wat is theaterlezen?

Theaterlezen is… samen voorlezen aan publiek! Het is een motiverende vorm van herhaald samenlezen. Twee lezers (of meer) nemen de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. Het is ‘stemtheater’: de lezers voeren eigenlijk samen een toneelstukje op, maar dan zonder decor, podium, grootse gebaren of rekwisieten. De teksten bestaan voornamelijk uit dialogen, zodat de lezers elkaar steeds afwisselen. Na een aantal keren oefenen volgt een leesvoorstelling, mét applaus.

Theaterlezen is aantrekkelijk voor goede én zwakke lezers. De meerwaarde voor zwakke lezers is de kans op succeservaringen bij het theaterlezen. Theaterlezen is evidence based geschikt als leesinterventie, mits deskundig begeleid en ondersteund. Theaterlezen bevordert het ‘vloeiend lezen’ (lezen met begrip en intonatie) en het leesplezier.

Benieuwd naar hoeveel Theaterlezen-boeken er eigenlijk zijn? Klik op de knop en je krijgt een overzicht van alle leverbare titels.
Serie Theaterlezen

Veelgestelde vragen over theaterlezen

Facebook

Volg ons op Facebook (@theaterlezen) en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. We vinden het ook heel leuk als jullie ervaringen met theaterlezen op onze pagina delen!
Volg ons!