Gottmer Kinderboeken - Tom Groot

Tien jaar Tom Groot

Ongelooflijk! Tom Groot bestaat al 10 jaar. Echt waar! In die tien jaar zijn er al 17 delen verschenen in deze successerie en het 18e deel – Tien toffe verhalen – is vanaf 31 mei te koop. Tijdens dit feestelijke jubileum zullen we deze blogpagina steeds blijven vullen met leuke nieuwtjes en acties. 

Tom-Groot-Lijntje

Mijn meesterwerken voor maar €10,- per boek!

TG 10 euro

Zin om tijdens de vakantie extra te lezen? Dan is dit jouw kans! Deel 1 t/m deel 17 kosten t/m 31 augustus maar een tientje per stuk (i.p.v. € 15,99). Als dat geen toffe aanbieding is, dan weet ik het ook niet meer.

Het mooie van mijn geniale boeken is dat je ze niet in volgorde van verschijnen hoeft te lezen. Heb je ooit deel 3 cadeau gekregen en je wilt nu bijvoorbeeld deel 1, 2 en 8 lezen? Geen probleem, alle verhalen zijn los te lezen. Doe je ouders EN jezelf een plezier. Lezen is nog nooit zo leuk geweest. En wees voorbereid op hard lachen, want mijn avonturen zijn boven alles heel erg GRAPPIG!

Tom-Groot-Lijntje

Maak kans op Tien toffe verhalen!

Al tien jaar aan de top! Dat vieren we met mijn allernieuwste boek Tien toffe verhalen (het 18e deel) EN een tijdelijke prijsverlaging op mijn briljante meesterwerken: deel 1 t/m 17 kosten tot en met eind augustus van dit jaar maar € 10,- per boek!

Om het NOG leuker te maken, ga ik TIEN BOEKEN van Tien toffe verhalen weggeven, want wie jarig is trakteert!  Hieronder zien jullie een van mijn geniale doedels. Ik heb daar de zonnebril van mijn superhumeurige zus Delia een paar keer in verstopt.

Wat je moet doen om kans te maken op mijn nieuwste boek:

TG reuzendoedel
Tom-Groot-Lijntje

Leesfragment

In mijn nieuwste boek staan TIEN TOFFE VERHALEN: dat wordt LACHEN! Er is een Eikenhof-PARADE waar iedereen aan mee wil doen. VOORAL Marcus (wat een verrassing…). Papa en mama moeten even weg en laten Delia op mij passen. Dat is natuurlijk GEEN goed idee. En ik snoep stiekem wat karamelijs, maar dat loopt helemaal verkeerd af. Gelukkig zijn mijn doedels weer SPECTACULAIR, zoals altijd. Nieuwsgierig geworden? Lees dan hier alvast een stukje uit mijn GENIALE MEESTERWERK!

Tom-Groot-Lijntje

Hieronder een interview met de bedenker van mijn geniale boeken. Haar naam is Liz Pichon. Voor het geval je denkt: Liz watte? Je spreekt haar achternaam uit als ‘pie-sjon’.

Wanneer ben je geboren?
Ik ben geboren op 16 augustus 1963, in Londen. (haha, JA ik ben best oud)

Wat was je eerste baan?
Dat was het ontwerpen van platenhoezen bij een platenlabel in Londen. Ik ontwierp ook T-shirts die ik dan op markten verkocht. Veel van mijn ontwerpen zijn gebruikt voor ansichtkaarten, kalenders en allerlei andere producten.

Heb je altijd gedoedeld?
Ja, ik was altijd dol op tekenen, doedelen en dingen maken. Ik kan me niet eens herinneren dat er ooit een tijd was dat ik NIET zat te tekenen.

Wie is je favoriete personage uit de Tom Groot-boeken?
Dat is TOM, maar ik schrijf ook graag over de andere personages. Vooral over Marcus als hij echt chagrijnig is en irritant.

Hoe ben je begonnen als schrijver?
Het heeft me echt veel tijd gekost om zelfvertrouwen te krijgen als schrijver. Ik werkte al als illustrator voor andermans boeken, dus besloot ik op een gegeven moment om ook mijn eigen verhalen te schrijven. Dat was in 2005, lang geleden. Mijn eerste boeken waren prentenboeken voor jongere kinderen. Tom Groot kwam in 2011 uit – alweer TIEN jaar geleden, niet te geloven, toch?

Hoe kom je op de ideeën voor je verhalen?
Ik maak de hele tijd aantekeningen. Ik herinner me dingen uit mijn eigen kindertijd en die van mijn kinderen. Ook kijk ik altijd uit naar nieuwe ideeën door kranten en tijdschriften te lezen en het internet in de gaten te houden. Het ALLERBELANGRIJKSTE wat ik doe is alle herinneringen en ideeën op papier zetten – want ik heb een heel slecht geheugen en vergeet veel. Dus dat is een goede TIP voor als je schrijver wilt worden.

Had je zelf ook chagrijnige broers en zussen?
JA! Ik ben de jongste van 4 kinderen (2 zussen en een broer) en het maakt niet uit hoe oud je bent, je wordt altijd behandeld als het kleine zusje!

Wat vond je van school?
Op de basisschool heb ik een fijne tijd gehad. Ik had geweldige leraren en er hing een creatieve sfeer. Ik ben dyslectisch, waardoor ik moeite had met rekenen en vooral met spelling, maar doordat ik goed was in tekenen en knutselen vond ik het toch heel LEUK op school.

Hoeveel Tom Groot-boeken komen er nog?
Zolang ik ENTHOUSIAST ben over een nieuw boek, zal ik Tom Groot-boeken blijven schrijven en illustreren. EN zolang kinderen ze graag blijven lezen natuurlijk!

Tom-Groot-Lijntje

Mijn naam is Tom Groot. GROOT STRIPTEKENAAR en meester in het verzinnen van smoesjes. Wat ik ook vaak doe is nieuwe manieren bedenken om mijn superhumeurige zus DELIA het bloed onder de nagels vandaan te halen (en dat zijn er veel!). Mijn meester meneer Fullerman vindt dat ik te snel ben afgeleid. Maar hij ziet het verkeerd. Ik heb juist heel veel aandacht voor mijn DOEDELS, die óók onder schooltijd getekend moeten worden.

Maar nu is het VAKANTIE en kunnen we ongestoord doedelen! Doe je mee?

Klik op het plaatje voor het downloaden van de doedel.

TomGroot_vakantiekleurplaat-1

Meer avonturen van Tom Groot? Klik hier voor een overzicht van álle boeken!