In 2011 verscheen bij Gottmer het eerste prentenboek van Axel Scheffler over Pip en Posy. Nu – tien jaar later – zijn ze te zien in een prachtige 3D-animatieserie bij Zappelin van de VPRO. Tot en met 5 maart 2022 kunnen peuters op NPO 3 elk weekend genieten van dit lieve duo. 

Pip en posy tv

De verhalen van Pip en Posy

Bij Gottmer zijn in tien jaar tijd 9 delen verschenen en het nieuwste boek staat gepland voor het voorjaar van 2022. De kracht van de serie zit hem in de herkenbaarheid: in de kleine kinderwereld zijn peuters snel boos of verdrietig, maar nooit voor lang. Bij Pip en Posy is dat niet anders. Ze zijn (meestal) beste vriendjes en samen beleven ze alle grote en kleine ups en downs van het peuterleven.

Het schattige duo heeft al heel wat fans in Nederland: in de serie zijn inmiddels 75.000 exemplaren verkocht. Om de boeken nóg geliefder te maken, biedt Gottmer de populairste verhaaltjes nu ook als  gebonden kartonboekjes aan. Door de stevige uitvoering zijn deze boekjes goed bestand tegen grijpgrage peuterhandjes en het compactere formaat zorgt voor een nog hoger oppakgehalte.