Een heel jaar feest met Boer Boris!

In 2012 verscheen het prentenboek Boer Boris, gezamenlijk bedacht en gemaakt door Ted van Lieshout en Philip Hopman. Dat dit stoere boertje uit zou groeien tot een van Nederlands meest geliefde kinderboekenpersonages had toen niemand kunnen voorspellen.

In dit jubileumjaar staan veel mooie nieuwe plannen op stapel. Deel 16, Boer Boris en het bootje is zojuist verschenen en we gaan het jubileum met veel feest en vrolijkheid vieren. Bovendien gaat dit voorjaar een Boer Boris-voorstelling van Klein Amsterdam Producties rondreizen én opent 23 april een speciale Boer Boris-tentoonstelling in het Zuiderzeemuseum!

Houd dit weblog in de gaten voor verdere feestelijke updates. Kijk ook op www.boerboris.nl voor te downloaden knutselmateriaal (bijvoorbeeld een haakpatroon, kleurplaten en knutselplaten) en leuke filmpjes. En volgen jullie @boerboris al op Instagram en @boerborisboeken op Facebook?

Verteltafel bouwen

Samen met de Kleuteruniversiteit hebben wij downloadbare figuren ontwikkeld van Boer Boris. Maak met behulp van deze figuren de verteltafel in jouw klas compleet of gebruik ze bij het voorlezen van de Boer Boris-boeken. Klik hier om de pdf’s met figuurtjes voor de verteltafel te downloaden.

Als je de hashtag #boerborisverteltafel gebruikt, komt de post met jouw verteltafel automatisch op de website van Boer Boris!

Winactie – Plaats vóór 1 juli een foto van jouw verteltafel op Instagram of Facebook en maak kans op twee kaartjes voor de inspiratiedag van Kleuteruniversiteit op 17 september! Psst.. Ted van Lieshout en Philip Hopman zijn hier ook aanwezig. Tag (@gottmerkinderboeken en @kleuteruniversiteit) je ons wel eventjes? Dan kunnen wij meegenieten!

Boer Boris in het Zuiderzeemuseum

Boer Boris viert zijn verjaardag met zijn broertje Berend, zusje Sam en álle dieren in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. In deze kindertentoonstelling klim je op de rode trekker, verzamel je worteltjes voor de worteltjestaart en duik je in het nieuwe avontuur van Boer Boris en het bootje. Naast spel en interactie voor de kinderen biedt de tentoonstelling voor volwassenen een kijkje achter de schermen bij de makers van Boer Boris.

 

Van 23 april tot 23 oktober 2022 is deze kindertentoonstelling in het binnenmuseum te bezoeken. Voor meer informatie, zie https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/boerboris.

Kleuren en knutselen

Knutsel mee met Boer Boris! Knip, kleur en plak en maak zo een mooie kijkdoos, kleurplaat of mobile. Klik hier voor een pagina vol met knutselmateriaal om te downloaden.

Boer Boris in het theater

‘Boer Boris is de baas’ is een vrolijke theatervoorstelling in diverse theaters door het hele land. Speciaal voor de 10e verjaardag van Boer Boris komt Klein Amsterdam Producties met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Bij aanvang staat een enorme doos op het podium. Langzaam maar zeker wordt deze opgevouwen, waarna een driedimensionaal theater ontstaat. Daar verschijnen Boer Boris, zijn machines, de boerderijdieren en zelf de vogelverschrikkers!

Wil jij ook naar de theatervoorstelling ‘Boer Boris is de baas’? Bekijk de speellijst hier. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Klein Amsterdam Producties.

Gratis art print bij Boekwijzer lidmaatschap (op=op)

Dit is de wonderschone art print van Philip Hopman die Boekwijzer schenkt aan alle mensen die in de voorjaarsronde van het Boekwijzer Lidmaatschap ‘Boer Boris en de luchtballon’ bestellen.Denk je nu: dat boek en die print wil ik ook! Word dan lid van Boekwijzer. Zodra je je hebt ingeschreven, kun je je profiel aanmaken, ontvang je vier keer per per jaar tips op maat en heb je toegang tot specials (zoals een art print bij een boek).

Populaire prentenboekenreeks

In 2012 verscheen het prentenboek Boer Boris, bedacht en gemaakt door Ted van Lieshout & Philip Hopman (ill.). Het was het eerste deel in een reeks die ongekend populair werd en die inmiddels 16 boeken en ontelbare unieke andere uitgaven telt.

©Katinka Krijgsman

Philip Hopman (rechts) en Ted van Lieshout (links), de makers van Boer Boris.
Foto: ©Katinka Krijgsman

10-jarig jubileum

We vieren het jubileum van Boer Boris natuurlijk allereerst met prachtig nieuwe delen. Deel 15 ligt in de winkels: Boer Boris en de luchtballon. En ook het 16e deel, Boer Boris en het bootje, is verschenen en overal verkrijgbaar!