Een heel jaar feest met Boer Boris!

In 2012 verscheen het prentenboek Boer Boris, gezamenlijk bedacht en gemaakt door Ted van Lieshout en Philip Hopman. Dat dit stoere boertje uit zou groeien tot een van Nederlands meest geliefde kinderboekenpersonages had toen niemand kunnen voorspellen.

In dit jubileumjaar staan veel mooie nieuwe plannen op stapel. We verwachten deel 15, Boer Boris en de luchtballon in februari en gaan het jubileum met veel feest en vrolijkheid vieren. Bovendien gaat dit voorjaar een Boer Boris-voorstelling van Klein Amsterdam Producties rondreizen én opent 23 april een speciale Boer Boris-tentoonstelling in het Zuiderzeemuseum!

Houd dit weblog in de gaten voor verdere feestelijke updates. Kijk ook op www.boerboris.nl voor te downloaden knutselmateriaal en leuke filmpjes.

Populaire prentenboekenreeks

In 2012 verscheen het prentenboek Boer Boris, bedacht en gemaakt door Ted van Lieshout & Philip Hopman (ill.). Het was het eerste deel in een reeks die ongekend populair werd en die inmiddels 14 boeken en ontelbare unieke andere uitgaven telt.

©Katinka Krijgsman

Philip Hopman (rechts) en Ted van Lieshout (links), de makers van Boer Boris.
Foto: ©Katinka Krijgsman

10-jarig jubileum

We vieren het jubileum van Boer Boris natuurlijk allereerst met prachtig nieuwe delen. Deel 15 verschijnt in maart 2022: Boer Boris en de luchtballon. En ook het 16e deel staat al in de steigers.

Boer Boris in het theater

Zodra de corona-maatregelen dit toelaten speelt Klein Amsterdam Producties de voorstelling Boer Boris is de Baas in theaters door het hele land. De officiële première vindt plaats op zondag 13 maart.

Voor meer informatie, zie: www.kleinamsterdamproducties.nl.

Boer Boris in het Zuiderzeemuseum

Boer Boris viert zijn verjaardag met zijn broertje Berend, zusje Sam en álle dieren in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Van 23 april tot 23 oktober 2022 is deze kindertentoonstelling in het binnenmuseum te bezoeken.

Voor meer informatie, zie: www.zuiderzeemuseum.nl.