boekenplank Kinderboeken

10 x wilde prentenboeken

10 x wilde prentenboeken

Kinderen zijn dol op wilde dieren! En aangezien het niet handig is om leeuwen, tijgers, olifanten en neushoorns in de echte natuur op te zoeken, hebben wij hier de tien leukste wilde prentenboeken voor jullie op een rijtje gezet.

Misschien

Mmm, mango’s! De kleine aapjes zijn er dol op. Ze willen niets liever dan hun tandjes in zo’n grote, sappige mango zetten. Maar mama heeft duidelijk gezegd dat het niet mocht. Het is namelijk heel gevaarlijk! Er loeren tijgers in de buurt. Misschien… kan het geen kwaad om alleen even naar de mango’s te gaan kijken. Dat kan toch wel? Misschien? De eigenwijze stijl en droge humor van Chris Haughton spatten weer van de pagina’s. Zijn prentenboek ‘Mama kwijt’ werd Prentenboek van het Jaar 2012 en ook ‘Komt goed, kleine krab’ is inmiddels een echte klassieker.

De leeuw in de muis

Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt (letterlijk) enorm op tegen de leeuw, die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord wordt. Het muisje besluit, ondanks zijn angst, in de leer te gaan bij de leeuw. Maar als hij eenmaal neus-aan-neus staat met het machtigste roofdier op aarde, blijkt dat er in die stoere leeuw ook een bang muisje verstopt zit.

De dieren van Ingela

‘De dieren van Ingela’ is een prachtig boek voor peuters boordevol mooie design-dieren van de Zweedse ontwerpster Ingela P Arrhenius. Een lekker groot boek met echte kinderkamerkunst! De onweerstaanbare illustraties van Ingela met hun sterke, felle kleuren zijn een must voor designliefhebbers van over de hele wereld. Haar werk (niet alleen boeken, maar ook allerlei merchandiseartikelen en posters) is geregeld te zien in designbladen en op blogs en kent wereldwijd duizenden fans.

Zo voelt het in Afrika

Het populaire kartonboekje met flappen en voelplekjes Zo voelt het in Afrika in de leuke non-fictieserie heeft nu een frisse nieuwe vormgeving. Voelboekje De boekjes in de populaire non-fictieserie zijn ontwikkeld voor de allerkleinsten. Peuters kunnen alle dieren die in Zo voelt het in Afrika staan gaan ontdekken. Op elke pagina is wel iets te vinden achter de flappen of te voelen op de vele voelplekjes, zoals de manen van een leeuw. Daarnaast bevat het vrolijk geïllustreerde boekje behapbare stukjes informatie die begrijpelijk zijn voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar. De populairste deeltjes verschijnen nu in een nieuwe frisse vormgeving.

Rupsje Nooitgenoeg Zoek & vind – Wilde dieren

Het werk van Eric Carle schittert in het stevige zoekboek vol flappen ‘Rupsje Nooitgenoeg zoek & vind – Wilde dieren’: van olifanten tot leeuwen en van giraffen tot zebra’s, allemaal spatten ze in warme kleuren van de pagina’s. Op elke spread leidt een verzonken spoor, dat dreumesen en peuters met hun vingertoppen kunnen volgen, naar een grote flap waarachter een dier is verstopt. Ga met Rupsje Nooitgenoeg mee op safari en zoek de wilde dieren.

Ssst de tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

Een giraf met een probleem

‘Een giraf met een probleem’ is een grappig verhaald prentenboek over hulp uit onverwachte hoek. Edward de giraf is ab-so-luut niet blij met zijn nek. Hij is veel te lang. Te dun. Te suf. Het enige wat je ziet, is die nek. Edward snapt best dat iedereen er de hele tijd naar staart. Dat zou-ie zelf ook doen. Christo de schildpad zou juist dólgraag zo’n giraffennek willen hebben, want zijn eigen nek stelt niets voor. Hij kan niet eens zelf een banaantje uit een boom happen. Misschien kan Edward dit probleem voor hem oplossen, met die machtige nek van hem?

Heb jij misschien olifant gezien

Een jongetje speelt verstoppertje met een olifant. Het jongetje telt tot tien en de olifant gaat zich verstoppen – dat kan hij HEEL ERG goed, waarschuwt hij nog. En hij krijgt gelijk! Hoewel de lezer hem duidelijk kan zien zitten, staart het jongetje steeds weer verbaasd in het rond. Waar kan Olifant toch gebleven zijn? Zelfs zijn vader en moeder kijken er zo overheen! Heb jij misschien Olifant gezien?

Eén voor jou, twee voor mij

‘Eén voor jou, twee voor mij’ van Jörg Mühle is een fris en speels prentenboek over delen. Beer vindt drie heerlijke paddenstoelen. Zijn vriend Wezel gooit ze meteen in de pan. Maar dan hebben de vrienden een probleem: drie paddenstoelen voor twee dieren, hoe moet dat nou? Zowel Beer als Wezel vindt dat hij recht heeft op twee paddenstoelen. Dan komt Vos aangeslopen en gaat er met een paddenstoel vandoor. Probleem opgelost, ware het niet dat er ook nog een toetje is: drie aardbeien…

Ik zou wel een kindje lusten

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag wil hij ze niet meer. Hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad. Dan komt het kleine krokodilletje een meisje tegen en waagt hij een poging…