Hoera! Dikkie Dik 45 jaar

Het is bijna niet te geloven dat Dikkie Dik alweer 45 jaar geleden, in 1978, werd gecreëerd door Jet Boeke. Jet Boeke maakte haar eerste Dikkie Dik-verhaal voor het televisieprogramma Sesamstraat. Op 3 maart 1978 verscheen Dikkie Dik voor het eerst op tv en sindsdien heeft hij de harten van peuters, kleuters en hun ouders gestolen. Ondertussen is Dikkie Dik niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse cultuur.

De afgelopen 45 jaar illustreerde en schreef Jet Boeke honderden verhalen over deze oranje kater. Gottmer Uitgevers Groep gaf in 1983 het eerste Dikkie Dik-boek uit en inmiddels zijn er miljoenen Dikkie Dik-boeken verkocht. Bijna elk huishouden in Nederland en België heeft minstens één Dikkie Dik-boek in de kast staan.

In de loop der jaren zijn er nog veel meer producten toegevoegd aan het assortiment, waaronder spelletjes, knuffels, een tijdschrift, een kinderkledinglijn en servies. Ook zijn er diverse theatervoorstellingen geproduceerd. En in de zomer van 2024 verschijnt een heuse Dikkie Dik-film!
Genoeg reden voor een feestje! Feest u mee met Jet Boeke, Gottmer en Dikkie Dik?

Kijk voor alle actuele info over de feestelijkheden op www.dikkiedik.nl.

Dikkie Dik in het theater

Dikkie Dik en de taart

Dikkie Dik is jarig en er staat een grote taart op tafel. Dikkie Dik neemt een hapje, en nog één en nog één… en voordat hij het weet is de taart op. Dikkie Dik gaat aan de slag om een nieuwe taart te maken.
Dikkie Dik en de taart is een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun (groot)ouders. Er mag volop gezongen en geroepen worden, want het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling.

Dikkie Dik en ik

Vanaf oktober 2023 is de familievoorstelling Dikkie Dik & ik terug in de theaters. In de voorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar, kom je erachter hoe het is om Dikkie Dik te zijn. Zodra je het theater binnenkomt, stap je in de wereld van Dikkie Dik. Lekker rennen door de kamer, in de gordijnen klimmen en je nagels aan de bank slijpen: Dikkie Dik doet niets liever! De acteurs brengen Dikkie Dik tot leven met slapstick, interactieve beelden en veel humor.

Dikkie Dik op het witte doek

Dikkie Dik gaat zijn allereerste hoofdrol spelen in een film, namelijk de animatiespeelfilm Dikkie dik en de verdwenen knuffel.

Dikkie dik en de verdwenen knuffel wordt een actieve ‘doe-en-zing-je-meefilm’ voor de jongste doelgroep en hun (groot)ouders. Het publiek hoeft niet stil te zitten, maar mag Dikkie Dik meehelpen met het zoeken naar zijn liefste knuffel. Het scenario is geschreven door Burny Bos en de liedjes worden gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom. Naar verwachting zal de film medio 2024 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.