Gouden Boek voor het kinderboek 'Coco kan het!'

  • 75.000 exemplaren verkocht

  • Loes Riphagen reageerde enthousiast: 

“Ik ben echt enorm blij en vereerd dat juist met dit boek al deze bijzonder leuke dingen gebeuren. Het boek heb ik namelijk speciaal voor mijn dochter Coco gemaakt. Ik voel me zo trots dat zoveel kinderen Coco inmiddels kennen en ik hoop dat het hen inspireert. Want iedereen kan het!”

Vandaag is Coco kan het! van Loes Riphagen bekroond met een Gouden Boek. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2019 meer dan 75.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Gouden status binnen het genre kinderboeken. In 2021 stond Coco kan het! centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen en was het ’t een-na-bestverkochte oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek. Riphagen werd thuis verrast met de unieke oorkonde.

Loes Riphagen (1983) studeerde aan de Willem de Kooning Academie en debuteerde in 2008 met haar boek Slaapkamernachtdieren. Inmiddels heeft ze twintig titels op haar naam staan en is haar werk in meer dan twintig landen verschenen. Riphagen wordt alom geprezen om haar gedetailleerde tekeningen die voor eindeloos kijkplezier zorgen. Dit leverde haar in binnen- en buitenland verschillende prijzen en nominaties op. Zo was Coco kan het! in 2021 het Prentenboek van het Jaar.

Coco kan het! is een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Voor het liefste babyvogeltje van het bos Coco is het tijd om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere vogeltjes zijn al uitgevlogen. Voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft.

Coco kijk uit! is het ideale volgende prentenboek voor iedereen die verliefd is geworden op Coco én de bijzondere stijl van Riphagen. Het nieuwe verhaal gaat over het gras dat aan de overkant altijd groener lijkt. Totdat je ziet dat schoonheid zich recht onder je neus bevindt. Coco gaat bloemen plukken voor haar moeder. Maar dan wel de allermooiste. Ze belandt steeds dieper in het bos, want telkens denkt ze dat de bloemen verderop nog mooier zijn. Maar in het bos wonen ook gevaarlijke dieren. Coco, kijk uit! Eenmaal thuis vindt ze de allermooiste bloem pal naast haar eigen boom. Door de bijzondere uitvoering van het boek – gestanste pagina’s die doorkijkjes geven tussen de bomen door – lijkt het net alsof je met Coco meeloopt. Verschijnt begin maart.