Thé Tjong-Khing viert zijn 90e verjaardag

Hoera! Thé Tjong-Khing bereikt op 4 augustus de memorabele leeftijd van 90 jaar! Wij feliciteren hem van harte en wensen hem een heel fijne verjaardag.

Ter gelegenheid van deze heuglijke gebeurtenis wordt hij geëerd met een unieke overzichtstentoonstelling in Verwey Museum Haarlem. In deze tentoonstelling wordt zijn rijke oeuvre samengebracht: strips, kinderboeken en illustratiewerk, waaronder veel nieuw en nooit eerder geëxposeerd werk. ‘Thé Tjong-Khing: 90 jaar jong’ is nog te zien tot en met 10 september 2023. Kijk op de website van het Verwey Museum Haarlem voor meer informatie.

De gelauwerde en zeer geliefde Haarlemse kinderboekenillustrator Thé Tjong-Khing heeft in de loop der jaren veel boeken gemaakt bij uitgeverij Gottmer. Hij illustreerde onder andere Twee schatjes van ratjes, Kietel nooit een krokodil en Held op sokken. Maar dat hij ook een meesterlijke verhalenverteller is, is minder bekend. Er zijn inmiddels meerdere sprookjesboeken van zijn hand verschenen waarin hij bekende en minder bekende sprookjes heeft herschreven. Van deze sprookjesboeken zijn er in totaal al meer dan 75.000 exemplaren verkocht.

Luister hier aflevering 33 van de Grote Vriendelijke Podcast, waarin Jaap Friso en Bas Maliepaard in gesprek gaan met Thé Tjong-Khing.

company-logo-bg

Lees hier het interview met Erik van Os, Elle van Lieshout en Thé Tjong-Khing naar aanleiding van de verschijning van ‘Twee schatjes van ratjes’: