Still uit de animatiefilm 'Dikkie Dik en de verdwenen knuffel' 2024

Animatiefilm Dikkie Dik vanaf 19 juni in de bioscoop

De beroemdste kater van Nederland, Dikkie Dik, gaat zijn allereerste hoofdrol spelen in een film, namelijk animatiespeelfilm Dikkie Dik en de verdwenen knuffel, zo maken Phanta Animation en BosBros bekend. Meerdere generaties Nederlanders zijn opgegroeid met de iconische rode kater Dikkie Dik uit de prentenboeken van Jet Boeke

Het scenario is geschreven door Burny Bos, die als producent en scenarist de Nederlandse kinderfilm en series (“Minoes”, “Knofje”, “Paard van Sinterklaas”, “Abeltje”) in Europa op de kaart heeft weten te zetten. Joost van den Bosch & Erik Verkerk van animatiestudio Ka-Ching Cartoons (GEORGE & PAUL) zullen de regie van de animatiefilm op zich nemen.

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel wordt een actieve doe-en-zing-je-mee film voor de jongste doelgroep en hun (groot)ouders, waarbij het publiek niet hoeft stil te zitten, maar Dikkie Dik mag meehelpen met het zoeken naar zijn liefste knuffel. De liedjes worden gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom. De film is vanaf 19 juni in heel Nederland op het witte doek te bewonderen.

Eerste beelden

Filmdistributeur In the air heeft de eerste beelden van Dikkie Dik en de verdwenen knuffel gedeeld! Het eindresultaat van de film maakt Burny Bos zelf niet mee – hij overleed in december 2023. Gelukkig is zijn stem als verteller nog wel te horen in de film, ook in deze eerste beelden. Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is vanaf woensdag 19 juni te zien in bioscopen door het hele land.

Over Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

Dikkie Dik ontdekt tot zijn schrik dat zijn liefste knuffel Beer is verdwenen. Hij zoekt Beer overal, maar tot zijn verdriet is Beer onvindbaar. Als zijn vriendin Poes Muis hem komt helpen wordt het zoeken toch wel leuk. Samen beginnen ze aan een speurtocht die hen steeds verder weg van huis brengt, zo ver als de boerderij, het bos en het strand waar ze allerlei dieren ontmoeten. Het wordt een ontdekkingsreis met een happy end en vele nieuwe vrienden.

Dikkie Dik

Het eerste Dikkie-Dik verhaal verscheen op 3 maart 1978 in het televisieprogramma Sesamstraat. Sindsdien heeft de creatie van Jet Boeke de harten van vele generaties peuters, kleuters en hun ouders gestolen en is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur.

De afgelopen 45 jaar illustreerde en schreef Jet Boeke honderden Dikkie Dik-verhalen, die sinds 1983 ook in boekvorm uitgebracht werden door Gottmer Uitgevers Groep. inmiddels zijn er miljoenen exemplaren verkocht. Naast de boeken rond Dikkie Dik verschenen eerder spelletjes, knuffels, een tijdschrift, een kinderkledinglijn, servies en diverse theatervoorstellingen rondom de beroemde rode kater.

Meer lezen?

Hier vind je een overzicht van alle boeken van Dikkie Dik!
Bekijk boeken