Gottmer Kinderboeken Viruswereld

Nieuw! Viruswereld: Over snot en superspreaders

Geschreven door Marc ter Horst & Wendy Panders (ill.) – meegelezen door Marion Koopmans

Een piepklein virus kan de hele wereld in zijn greep houden. Maar wat zijn virussen nou eigenlijk precies? Waar komen ze vandaan, hoe werken ze en hoe kunnen we ze bestrijden? De antwoorden daarop zijn niet eenvoudig. Marc ter Horst geeft ze in Viruswereld: Over snot en superspreaders. Alles komt langs, van de Spaanse griep tot ebola, en ook het coronavirus.

Marc ter Horst schept helderheid in de grote hoeveelheid informatie. Hij laat zien wat een virus is en hoe het werkt, maar ook de menselijke geschiedenis komt aan bod.

De illustraties van Wendy Panders zijn lekker eigenzinnig. Ze verhelderen en maken Viruswereld met humor en wat luchtigheid een plezier om te lezen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in het boek voor de eerste paar pagina’s. Ook kun je hier de persmap downloaden!

Succesvol duo

Auteur Marc ter Horst en illustrator Wendy Panders wonnen bij elkaar al 5 Vlag & Wimpels van de Griffeljury en Penseeljury. Eerder maakten ze samen onder andere het veelgeprezen Palmen op de Noordpool, dat diverse prijzen won en in meer dan 10 talen is vertaald.

Marc ter Horst & Wendy Panders (ill.), Viruswereld: Over snot en superspreaders

ISBN 9789025774806 | leeftijd: vanaf 9 jaar | NUR: 223 | prijs: € 19,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*