Knijpers op je gezicht doen, met je hoofd een watermeloen kapotslaan of met flippers hordelopen. Dat klinkt allemaal net een beetje te gek en dit moet je ook zeker niet thuis doen. Dat weten Lucy en Sandesh maar al te goed.

In het boek De razende recordbrekers van Jenny Pearson vind je allerlei gekke, bijzondere en gevaarlijke records. Lucy en haar beste vriend Sandesh willen een wereldrecord breken en daarmee optreden in de populaire tv-show RECORDBREKERS. Maar een record breken blijkt nog niet zo makkelijk…

Natuurlijk kunnen we niet de records van het boek uitproberen. Wij doen het liever iets veiliger en toch misschien een beetje gek. Wat dacht je van bouwen met boeken? Wij dagen ieder stoer, creatief, dapper kind uit om iets met boeken te bouwen. En let op: het is niet de allerhoogste toren die met de eer zal gaan strijken.

Wat zijn de spelregels?

  • Bouw met alleen boeken
  • Wees lief voor de boeken (houd ze heel)
  • Deel een video of foto op Instagram of TikTok
  • Gebruik de hashtag #ikbenderazenderecordbreker
  • Start 27 december en eindigt op 6 januari

Niemand minder dan Jenny Pearson, de auteur van De razende recordbrekers, zal 17 januari de winnaar bekend maken. En wat wint de boekenbouwer? Een superleuk verrassingspakket, dus dat blijft nog even geheim.

Durf jij het aan en heb je een goed idee voor jouw bouwwerk? Maak een video/foto wanneer je aan het bouwen bent en waarin het eindresultaat te zien is. Deel deze op Instagram óf TikTok, liever niet allebei, en gebruik #ikbenderazenderecordbreker. Wie weet komt het record wel op jouw naam te staan en ga jij er met de winst vandoor. We wensen iedereen veel succes met zijn bouwwerk. En nog veel belangrijker, veel plezier!

 

Disclaimer

Deelname aan De razende recordbrekers-challenge is voor eigen risico. Dat betreft zowel de veiligheid van de deelnemers als de aansprakelijkheid van eventuele schade aan materialen. Uitgeverij Gottmer en kinderboekenauteur Jenny Pearson kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor welke gebeurtenis of omstandigheid, of gevolg daarvan, dan ook.