Leuk nieuws! De eerste afleveringen van de animatieserie Anansi de spin worden vanaf 27 tot en met 31 december om 13.30 uur uitgezonden op NPO Zappelin. De rest van de afleveringen volgt in het voorjaar van 2022. 

Anansi bij KRO-NCRV op Zappelin

Tijdens het Cinekid Festival in oktober was Anansi te bewonderen in de bioscoop. De geanimeerde illustraties van Moldybyrd Studio knalden van het grote witte doek. In de kerstvakantie gaat Anansi verder op tv. Van 27 t/m 31 december zijn de eerste afleveringen van de animatieserie te zien bij KRO-NCRV op NPO Zappelin. De rest volgt in het voorjaar van 2022. En zo geniet iedereen van de
kleine ondeugende spin Anansi.

Nieuw deel in de prentenboekenserie

Naast het nieuws dat Anansi de spin vanaf eind december als animatieserie te bewonderen is, is inmiddels ook het derde deel in de prentenboekenserie verschenen. Na deel 1 Anansi de spin en de gulzige tijger en deel 2 Anansi de spin – Sterker dan Olifant, probeert Anansi nu weer eens een slim plannetje te bedenken in deel 3: Anansi de spin – Een koekje van eigen deeg. Hij is aan het oogsten in de tuin, maar vindt het werk veel te zwaar. Dus probeert hij Schildpad en Otter voor zijn karretje te spannen, maar die kennen Anansi langer dan vandaag! Ondanks al zijn sluwe ideetjes pakken zijn plannen niet altijd uit zoals hij wil. Iven Cudogham en Moldybyrd Studio (ill.) leveren met dit 3e deel uit de serie weer een pracht van een prentenboek af.

Oude volksverhalen in een nieuw jasje

ANANSI DE SPIN speelt de hoofdrol in heel veel West-Afrikaanse, Surinaamse en Caraïbische sprookjes. Honderden jaren geleden werden in Afrika mensen tot slaaf gemaakt. Zij moesten alles achterlaten maar namen de verhalen over de slimme spin mee. Zo reisden deze sprookjes mee naar Suriname, De Cariben en uiteindelijk naar jou. Deze tekst staat op de titelpagina van het boek en verwoordt heel mooi wat Iven Cudogham – geboren in Suriname en opgegroeid met de avonturen van Anansi – wil bereiken met zijn prentenboeken: de eeuwenoude volksverhalen toegankelijk maken voor alle kleuters van nu.

Iven Cudogham bij Nooit Meer Slapen

Maandagnacht 27 december 2021 is Iven Cudogham, de auteur van de prentenboeken van Anansi de spin, te gast bij Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1. In het studiogesprek spraken ze over de kunst, cultuur en actualiteit over zijn werk en leven.

Je kunt de aflevering hier terugluisteren via de website van Nooit Meer Slapen.

Meer leuks?

Kijk voor het laatste nieuws en meer leuke dingen zoals spelletjes en filmpjes op https://www.anansidespin.nl/ of volg Anansi de spin op Instagram.